Chauffagist Zoersel

Chauffagist Zoersel

Chauffagist in Zoersel gezocht? Verwarmingsinstallateur JN Technics: wij plaatsen, onderhouden, keuren & herstellen gasketels, boilers, radiatoren, thermostaten, ventilatie, airco, warmtepomp installaties, ...
Chauffagist Zoersel

Chauffagist Zoersel

Een goede chauffagist in Zoersel vinden voor uw verwarming? Bij ons kunt u rekenen op deskundige reparatie- en onderhoudsdiensten voor alle gangbare merken voor centrale verwarmingssystemen zoals:

 • Gasketels

 • Gascondensatieketels

 • Boilers

 • Airco systemen

 • Warmtepompboilers

 • Vloerverwarming

Heeft u een chauffagist in Zoersel nodig? Ons team staat voor u klaar om u professionele service en ondersteuning te bieden.

Behalve in Zoersel, in welke regio’s zijn we nog werkzaam?

Onze thuisbasis is Herentals, hierdoor zijn we niet alleen actief in Zoersel, maar ook in de Kempen, regio Antwerpen, een klein stukje Limburg en we komen ook in Vlaams-Brabant: ...

Wil je meer weten over ons?

Ontstaan in 2004 met reeds vele jaren ervaring op de teller. Bij chauffagist JN Technics hebben we jarenlange ervaring in de koeling, verwarming, airco- en warmtepompindustrie en we zijn trots op onze deskundigheid en professionaliteit.

We geloven in een persoonlijke benadering en zorgen ervoor dat u altijd tevreden bent met onze dienstverlening. Bewijs hiervan zijn onze vele positieve Google reviews.

Maak kennis met ons, op onze over ons pagina.

Waarom is het onderhoud van centrale verwarming belangrijk?

Het regelmatig onderhouden van uw centrale verwarmingssysteem is belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed blijft functioneren en om problemen te voorkomen.

Hier zijn enkele tips om rekening mee te houden:

 • Laat uw verwarmingssysteem voor gas jaarlijks controleren door een erkende chauffagist (wettelijk minstens om de 2 jaar). Op deze manier kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en voorkomen. Lees er hier meer over https://www.vlaanderen.be/verplichte-keuring-van-een-nieuwe-of-gewijzigde-cv-installatie

 • Maak uw verwarmingssysteem regelmatig schoon, zoals het stofzuigen van radiatoren en het verwijderen van stofvangers van de verwarmingsketel. Dit optimaliseert de werking van uw systeem en bespaart u energiekosten.

 • Controleer of de thermostaat goed is afgesteld, zodat uw verwarming niet te hard of te zacht werkt.

 • Controleer regelmatig op eventuele lekkages of beschadigingen aan uw verwarmingssysteem.

 • Zorg ervoor dat uw verwarmingsketel goed is afgesteld, zodat deze niet te hard of te zacht werkt.

Door deze eenvoudige stappen regelmatig te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw centrale verwarmingssysteem efficiënt blijft werken en dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Heeft u toch dringend hulp nodig? Onze verwarmingsinstallateur helpt u graag verder! Wij komen graag tot bij u in regio Zoersel.

Wat zijn de meest voorkomende dringende herstellingen bij verwarming?

 • Problemen met de ontsteking: Dit kan leiden tot een ketel die niet aangaat of constant uitvalt.

 • Lekkende of gebarsten radiatoren: Hierdoor kan er water ontsnappen uit de verwarming en kan er schade ontstaan aan uw vloer of muren.

 • Problemen met de thermostaat: Dit kan leiden tot een verkeerde temperatuurregeling, waardoor uw woning niet op de gewenste temperatuur komt.

 • Problemen met de circulatiepomp: Dit kan ervoor zorgen dat uw verwarming niet goed werkt en uw huis niet goed wordt verwarmd.

 • Lekkende leidingen: Dit kan leiden tot schade aan uw eigendom en kan ook leiden tot hogere energiekosten.

 • Problemen met de warmtewisselaar: Hierdoor kan uw verwarming niet goed functioneren, waardoor uw huis niet voldoende wordt verwarmd.

 • Problemen met de gasaansluiting: Hierdoor kan de gasvoorziening onderbroken worden en kan uw ketel niet meer werken.

Dringend een chauffagist in Zoersel gezocht die u hiermee kan helpen? Wij helpen u graag zo snel mogelijk verder! Contacteer ons vandaag nog!

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij verwarmingsystemen?

 • Lucht in de radiatoren: Hierdoor kan de verwarming niet goed werken en kunnen de radiatoren niet gelijkmatig verwarmen.

 • Verstopte filters: Dit kan leiden tot een verminderde waterstroom en een inefficiënte werking van de verwarming.

 • Verstopte of vuile branders: Dit kan leiden tot een slechte verbranding, waardoor de verwarming niet goed werkt en de gasrekening hoger wordt.

 • Problemen met de waterdruk: Dit kan leiden tot een verminderde werking van uw verwarming en problemen met de circulatie.

Heeft u een probleem waarmee u hulp nodig heeft? Wij helpen u graag verder! Maak een afspraak, onze chauffagist komt zo snel mogelijk langs bij uw thuis in Zoersel!

Wat zijn de meest voorkomende klussen die als chauffagist uitvoeren bij klanten?

Als chauffagist zijn er een aantal klussen die regelmatig voorkomen bij klanten, zoals:

 • Installatie cv-ketels op gas, thermostaten en andere verwarmingscomponenten

 • Uitvoeren van ketelreinigingen (geen schoorsteenvegen).

 • Onderhoud van verwarmingssystemen

 • Herstellingen van verwarmingssystemen

 • Installatie van vloerverwarming

 • Advies geven over welk type verwarmingssysteem het meest geschikt, welke onderdelen moeten worden vervangen of geüpgraded en hoe we de energiekosten kunnen verlagen.

Heeft u een verwarmingsklus voor ons? Laat het ons weten, onze verwarmingsmonteur doet zijn best om u zo spoedig mogelijk te contacteren & verder te helpen.

Nieuwe CV ketel kopen Zoersel

U wilt graag een nieuwe verwarmingsketel kopen op gas, hou dan rekening met volgende zaken:

 • Type cv-ketel: Er zijn verschillende types cv-ketels op gas beschikbaar. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw specifieke situatie en behoeften. Wij adviseren u graag naargelang uw behoeften en budget.

 • Vermogen: Het vermogen van uw cv-ketel is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw woning voldoende wordt verwarmd. Het benodigde vermogen hangt af van de grootte van uw huis, het aantal kamers en andere factoren.

 • Energie-efficiëntie: Het kiezen van een energiezuinige cv-ketel kan u helpen om te besparen op uw energierekening en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. 

 • Merk en kwaliteit: Het is belangrijk om een cv-ketel te kiezen van een gerenommeerd merk en met goede kwaliteitsonderdelen om ervoor te zorgen dat uw ketel betrouwbaar en duurzaam is.

Kan ik een CV ketel combineren met een warmtepomp?

Ja, het is mogelijk om uw cv-ketel te combineren met een warmtepomp. Dit wordt ook wel een hybride systeem genoemd.

U kan combineren met een lucht-waterwarmtepomp .

Deze systemen werken op basis van hernieuwbare energie ze halen warmte uit de omgeving ipv uit gas waardoor ze duurzamer zijn, ook wel groene energie genoemd.

Bij een hybride systeem werkt de cv-ketel op gas of mazout samen met een elektrische warmtepomp. De warmtepomp kan de warmte uit de buitenlucht of de bodem halen en deze gebruiken om uw huis te verwarmen. De cv-ketel wordt alleen ingeschakeld als het buiten te koud is voor de warmtepomp om voldoende warmte te leveren of als er extra warmte nodig is.

Het combineren van een cv-ketel met een warmtepomp heeft verschillende voordelen.

Het kan helpen om uw energierekening te verlagen, omdat de warmtepomp minder energie verbruikt dan een cv-ketel. Daarnaast is een hybride systeem ook milieuvriendelijker dan een traditionele cv-ketel, omdat het minder CO2 uitstoot.

Als u gebruik maakt van een hybride systeem dan kan u dit ook combineren met een airco. Het kan helpen om uw energierekening te verlagen, omdat de warmtepomp minder energie verbruikt dan een cv-ketel.

Kan ik mijn verwarmingsketel ook combineren met vloerverwarming?

Ja, het is mogelijk om uw verwarmingsketel te combineren. Sterker nog, dit type verwarming is een van de meest populaire toepassingen van centrale verwarmingssystemen.

Welke combinatie is het meest geschikt?

Dat hangt af van verschillende factoren. Als HVAC installateur zijn we hier dagelijks mee bezig en daarom kan u ons altijd vrijblijvend contacteren als u vragen heeft, of als u graag ons advies wilt voor uw woning, appartement of gebouw.

(Verplicht) onderhoud van uw CV ketel op gas?

In België is het verplicht om een periodiek onderhoud te laten uitvoeren van uw gasketel. Dit is een besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006 en geldt voor alle gasketels met een vermogen van 20 kW of meer.

Het onderhoud moet jaarlijks worden uitgevoerd door een erkend technicus.

Voor gasketels met een vermogen van minder dan 20 kW is het onderhoud niet verplicht, maar wordt het wel sterk aanbevolen om het systeem regelmatig te laten onderhouden om de veiligheid en efficiëntie van de ketel te waarborgen.

Tijdens het onderhoud worden verschillende onderdelen van de gasketel gecontroleerd en schoongemaakt, zoals de brander, de warmtewisselaar en de rookgasafvoer. Daarnaast wordt de werking van de ketel gecontroleerd en worden eventuele problemen of defecten opgespoord en verholpen.

Het regelmatig onderhouden van uw gasketel is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk voor uw veiligheid en het behoud van de efficiëntie van uw verwarmingssysteem.

Wij bieden reparatie- en onderhoudsdiensten aan voor alle veelvoorkomende merken van centrale verwarmingssystemen, waaronder verwarmingsketels op gas, boilers, radiatoren, airconditioning, ventilatie en vloerverwarming. U kunt bij ons terecht voor professionele service en ondersteuning.

Merken waar wij regelmatig mee werken:

Vragen? neem contact met ons op